Den salige Konrad Kneer (d. 1660)

Minnedag: 13. august

Den salige Konrad Kneer ble født på slutten av 1500-tallet eller begynnelsen av 1600-tallet i Munderkingen i distriktet Alb-Donau i den nåværende delstaten Baden-Württemberg i Sør-Tyskland. Dette var et sogn som var betjent fra klosteret Obermarchtal i Schwaben (nå i delstaten Baden-Württemberg), som tilhørte premonstratenserne (Candidus et Canonicus Ordo Praemonstratensis – OPraem), som også kalles norbertinerne etter sin grunnlegger, den hellige Norbert av Xanten (ca 1080-1134), eller Hvite kanniker etter fargen på ordensdrakten.

Konrad trådte selv inn i klosteret Obermarchtal. Der ble han en hengivenhetsfull prior, og hans abbed sendte ham som sjelesørger til de troende slik han kunne stå ved deres side med råd og dåd. Konrad ble selv abbed i 1637, i den vanskelige tiden midt under Trettiårskrigen (1618-48). Hans fiender fikk ham fengslet og lot ham bli uthungret. En gang bandt de ham til halen av en hest. Men flere soldater ble overbevist av Konrads holdning og konverterte sammen med sine familier til den katolske bekjennelse.

Abbed Konrad ble aldri trett av å forkynne den romerske Kirkens lære, tildele hennes sakramenter og selv begrave. Etter forvirringen under religionskrigene levde Konrad i stadig bot, og han tilbrakte mange sammenhengende timer i bønn og kontemplasjon. De få gangene han var forhindret fra å delta i den felles korbønnen, ba han den privat knelende. Som en glødende ærer av Jomfru Maria feiret han hver dag en messe til hennes ære, og på samme måte æret han hennes spesielt på lørdager og på hennes festdager.

Konrad døde en hellig død i 1660. Han æres som salig av premonstratenserne med minnedag 13. august.

av Webmaster publisert 22.03.2009, sist endret 28.11.2015 - 02:49