Sogneprestskifte i Tønsberg; Haugesund betjenes fra nabomenighetene

Etter åtte år som sogneprest for den katolske menighet St. Olav i Tønsberg, reiser pater Kjell Arild Pollestad O.P. ved årsskiftet på sabbatsår. Til etterfølger i Tønsberg har biskop Gerhard Schwenzer SS.CC. av Oslo utnevnt den tamilske presten Arulanandam Anthonypillai, inntil nå sogneprest i Haugesund. Skiftet skal skje den 30. desember 1996. Inntil videre vil St. Josefs katolske menighet i Haugesund ble betjent dels fra Stavanger (den sørlige del inkl. Haugesund), dels fra Bergen (den nordlige del, med bl.a. Stord og Kvinnherad).

Hvilke oppgaver dominikanerordenen vil gi pater Pollestad (47) etter sabbatsåret, er ennå ikke avgjort. Pariser-provinsen av ordenen, som p. Pollestad hører inn under, har arbeide i Nord-Frankrike og bl.a. i Skandinavia, Kamerun og Irak.

Fader Anthonypillai (53) er født nær Jaffna i Sri Lanka, og tilhører egentlig bispedømmet Trincomalee-Batticaloa.

Den geistlige bemanning i de to menighetene som skal dele på det sjelesørgeriske ansvar for menigheten i Haugesund, er relativt god. I Stavanger er det en sogneprest (p. Rory Mulligan, S.M.) assistert av to kapellaner og en pensjonert prest. I Bergen kan sogneprest Michel Beckers støtte seg til en kapellan, en chilensk nasjonalsjelesørger og to permanente diakoner.

Det er søsterkommuniteter Både i Haugesund og på Stord.

av Webmaster publisert 31.03.2006, sist endret 31.03.2006 - 18:18