Fredsprisvinneren besøker katolsk skole i Oslo

Torsdag morgen 12. desember fikk biskop Carlos Ximenes Belo andledning til møte elever og lærere ved St. Sunniva skole i Oslo, en katolsk grunnskole som eies og drives av St. Josefsøstrene.

Det var en gledesstrålende fredsprisvinner som ble tatt imot med korsang fra alle elevene i skolen. Det var lagt opp til en enkel seremoni i skolens kapell. Seremonien innholdt flere sanger som skolens elever sang, blant annet St. Frans av Assisis fredssang - "Gjør meg til redskap for din fred".

Elevene leste forbønner for alle undertrykte mennesker og spesielt for Øst-Timor og biskop Belos arbeide.

Rektor ved St. Sunniva skole, sr. Marie-Kristin Riosianu CSJ, holdt en kort velkomsttale til biskop Belo og overleverte en utgave av skolens krusifiks til biskopen.

Biskop Belo holdt så en varm og hjertelig tale til barna. Han åpnet med å si at hittil i Norge hadde han bare truffet de såkalt "fine" folkene, men at han nå befinner seg midt blant de som virkelig betyr noe for ham, nemlig barna.

Han sa også at mange barn hadde lidd stor nød i Øst Timor de siste årene, men at situasjonen nå, på tross av lidelse og nød, hadde ført til at befolkningen i Øst-Timor teller fler barn enn voksne. Over 25.000 katolske barn går på katolske skoler i Øst Timor og disse institusjonene betyr mye for ham og for barnas utdannelse.

Han ønsket alle tilstedeværende alt godt og før han gikk gav han skolen, elevene og lærerne sin velsignelse.

av Webmaster publisert 31.03.2006, sist endret 31.03.2006 - 18:18