Paven til landet i mai 2002

Sofia - KI (KAP/Zenit/CWN) - Pave Johannes Paul II skal i mai 2002 besøke Bulgaria. Vatikanet har bekreftet at reisen vil finne sted i andre halvdel av mai, sa den bulgarske utenriksministeren Solomon Passi i Sofia. Den apostoliske nuntius i Sofia, erkebiskop Antonio Mennini, antydet allerede for to måneder siden at planen hadde planer om å besøke Bulgaria.

Utenriksminister Passi ytret ønske om at besøket vil bidra til å korrigere det inntrykk at Bulgaria var innblandet i paveattentatet i 1981. Den gangen ble det uttrykt mistanke om at den bulgarske etterretningstjenesten sto bak attentatet, som ble utført av tyrkeren Mehmet Ali Agça. Tre bulgarske mistenkte ble frikjent av en italiensk domstol av mangel på bevis. Agça ble benådet av italienerne etter nesten 20 år i fengsel og utlevert til Tyrkia, hvor han nå soner en straff på ti år for mord på en avisredaktør der i 1979 og ytterligere syv år for et ran samme år.

Den bulgarsk-ortodokse kirken har til nå erklært i forbindelse med planene om et pavebesøk at invitasjonen ikke kommer fra dem, men fra den bulgarske stat. Hvis paven under sitt besøk i Bulgaria ønsker å treffe patriark Maxim, vil Den hellige synode motta pave Johannes Paul II som en offisiell gjest.

I følge nuntius Menninis opplysninger skal paven i Bulgaria også møte de åndelige lederne for landets muslimer.

Kathpress og Catholic World News 2. november og Zenit 1. november 2001 KI - Katolsk Informasjonstjeneste, Oslo (o: pe)
2. november 2001

av Webmaster publisert 09.11.2001, sist endret 09.11.2001 - 14:42