Frigjøringsteolog fjernet fra universitetet

Brasilia - KI (KAP) - Frigjøringsteologen Paulo Suess, som særlig har vært opptatt av interessene til de indianske befolkningsgruppene i Brasil, blir fratatt sin læretillatelse ved det pavelige universitetet Nossa Senhora da Assuncao i Sao Paulo.

Misjonsnyhetsbyrået Misna skriver at motivene «for øyeblikket er uklare», også for den rammede. Paulo Suess grunnla og koordinerte universitetets avdeling for misjonsvitenskap, som betegnes som en av de viktigste teologiske forskningsinstitusjonene i Brasil.

Presten Paulo Suess stammer fra bispedømmet Augsburg i Tyskland, men har i mer enn 30 år bodd og arbeidet i Brasil. Den tidligere erkebiskopen av Sao Paulo, kardinal Paulo Evaristo Arns, inviterte ham til å undervise ved det pavelige universitetet i byen. I mange år var Suess generalsekretær for den brasilianske bispekonferansens Indianermisjonsråd (CIMI), og fortsatt tilhører han rådgiverstaben der.

Den nåværende lederen for CIMI, biskop Franco Masserdoti, uttrykker overfor Misna sin «fulle solidaritet» med Suess, som han sier har utført et «fremragende arbeid». Selv sier Suess til det tyske nyhetsbyrået KNA at fjerningen av ham fra universitetet er en del av en «ny strategi» i erkebispedømmet Sao Paulo, som går ut på å fjerne teologer som kan identifiseres med kardinal Arns pastorale linje.

Kathpress 15. og 17. januar 2002 KI - Katolsk Informasjonstjeneste, Oslo (o: pe)
17. januar 2002

av Webmaster publisert 24.01.2002, sist endret 24.01.2002 - 16:09