Kardinal Law av Boston til Vatikanet?

Boston - KI (KAP) - Kardinal Bernard Francis Law av Boston, som de siste månedene har vært utsatt for sterk kritikk på grunn av de tallrike tilfellene av seksuelt misbruk i hans erkebispedømme, skal ifølge en avismelding få en oppgave i Vatikanet fra sommeren av. Avisen Boston Herald skriver med henvisning til kirkelige kilder at Vatikanet ønsker å minske belastningen for kardinalen, som blir svært høyt skattet av pave Johannes Paul II. En talskvinne for erkebispedømmet ville ikke kommentere meldingen.

Law har de siste ukene fått stadig mer kritikk, og kravene om hans avgang er høylydte. Dette skyldes at han ikke fjernet prester fra sine embeter til tross for påviste tilfeller av seksuelt misbruk, men forflyttet dem i stedet til andre menigheter. Kardinal Law har beklaget denne feilvurderingen på det sterkeste, men har hittil avvist kravet om å gå av.

Under pressekonferansen i forbindelse med presentasjonen av paveskrivet Misericordia Dei ble prefekten for Kongregasjonen for gudstjenesten og sakramentsordningen, kardinal Jorge Arturo Medina Estevez, spurt om det stemmer at kardinal Law skal overta hans stilling.

Kardinal Medina, som fylte 75 år den 23. desember i fjor og da leverte sin avskjedssøknad i henhold til kirkeretten, svarte: «Rent bortsett fra at enhver kan dø når som helst, vet jeg ikke når jeg får en etterfølger, og heller ikke hvem.»

Kathpress 28. april og 3. mai 2002 KI - Katolsk Informasjonstjeneste, Oslo (o: pe)
3. mai 2002

av Webmaster publisert 06.05.2002, sist endret 06.05.2002 - 18:01