Enda en nettside forberedes

Vatikanet - KI (KAP) - Det vatikanske internettkontoret forbereder en nettside nummer to. Ved siden av den nåværende siden www.vatican.va, som har eksistert siden 1995 og i dag har to millioner besøkende daglig, skal det opprettes en portal som informerer om temaer i verdenskirken. Dessuten vil det bli mulig å sende e-post til Den hellige Stol.

Lederen for Vatikanets internettkontor, sr. Judith Zoebelein, minner om at det etter åpningen av den første websiden kom mer enn 4.000 e-poster i løpet av to uker. «Meldingene var svært rørende, menneskene snakket med paven som om han satt ved siden av dem i stuen, for eksempel: `Min kone dør av kreft, kunne Den hellige Far være så snill å be for henne?' Eller: `Hvorfor tillater Gud alt sammen?' Men nettet ble helt overbelastet, så derfor måtte vi lukke denne elektroniske postkassen».

Nå vil den nye portalen spesielt utvikle aspektet «dialog pr. e-post». I det skal man samarbeide med lokalkirkene: «Om noen da skriver til oss: `Min kone dør av kreft, kan noen hjelpe meg?' Da kan neste dag noen banke på døren til denne brevskriveren».

Den nye vatikanske internettportalen skal åpne om rundt et år.

Kathpress 22. april 2003 KI - Katolsk Informasjonstjeneste, Oslo (o: pe)
22. april 2003

av Webmaster publisert 28.04.2003, sist endret 28.04.2003 - 10:57