Radiovaticanas skandinaviske program hedret

Vatikanradioens skandinaviske program, som i år feirer sitt 50-årsjubileum, ble hedret den 29. september da Vatikanradioen feiret sin verneengel, erkeengelen Gabriel. Etter den årlige messen, som i år ble feiret på antenneområdet Santa Maria di Galeria nord for Roma, leste programdirektøren jesuittpater Federico Lombardi opp grunnen til å gi en utmerkelse til nettopp det skandinaviske program blant alle Vatikanradiones 35 redaksjoner:

"De skandinaviske programmene vender seg mot Nord-Europa, der Den katolska Kirke er en liten men meget kvalifisert og aktiv minoritet. På redaksjonen samarbeider svenske og finske medarbeidere i en hjertlig och rolig atmosfære, periodevis med hjelp fra medarbeidere fra Norge, Danmark og Estland.

Mer enn en av redaksjonens redaktører er ikke katolikk fra fødselen, men har konvertert med tiden. Redaksjonen gir derfor ikke bare objektiv informasjon, men presenterer på en overbevisende og gjennomtenkt måte det kristne budskap og kirkens virkelighet for en kultur som er sekularisert men likevel kan vise intresse og respekt for kristne verdier. Vi kan derfor si at det er et program som på et meget diskret vis utfører sitt misjonerende oppdrag.

Den skandinaviske redaksjonen har under årenes løp mottatt mange anerkjennelser fra kortbølgeorganisasjoner i sine land. Nå har dessuten dets regelmessig oppdaterte hjemmeside på radioens website vunnet en så stor anerkjennelse at den tjener som informasjonskilde om Den katolske kirke for viktige media i Sverige.

Når journalister og personligheter fra Skandinavia kommer til Roma for å få kontakter i Vatikanet besøker de nesten alltid Vatikanradioen, som for dem er en trygg referanse der de kan få hjelp og sikre opplysninger. Selv vår språkmektige pave har alltid vendt seg til vår skandinaviske redaksjon for å få hjelp med de nordeuropeiske språk.

For redaksjonens snart femtiårige aktivitet, for den vennlige og trivelige måte som den utføres på, og de gode resultater den kan oppvise, vil vi i år rette vår alles oppmerksomhet og respekt mot den skandinaviske redaksjonen."

KI/KAP (KathPress/Katolsk Informasjonstjeneste)

KI/Vatikanradions skandinaviske avdelning 294. september 2003
29. september 2003

av Webmaster publisert 04.10.2003, sist endret 04.10.2003 - 14:47