Kirkeleder krever president Sanchez' avgang

 Les også:

La Paz (KI/KAP)- Msgr. Tomas Valencia, administrator for bispedømmet Oruro, har indirekte oppfordret president Gonzalo Sanchez de Lozada til å trekke seg tilbake fra sin post. Det ville være "kontraproduktivt" av ham å holde fast på makten, sa bispedømmelederen i et intervju den 17. oktober. "Folket er trett, og har hatt nok av de mange løgnene, urettferdigheten og korrupsjonen". For å forhindre fortsatte blodsutgydelser har mange troende vendt seg til presidenten med ønsket om at han skulle tre tilbake, sa Valencia.

Striden om gasseksporten til USA er "dråpen som har fått begeret til å renne over". Konflikten har sitt opphav i "utbyttingen av folket og den manglende dialog", sa han. Også i de privilgerte lag av befolkningen avtar støtten til Sanchez raskt; misnøyen med den "stadig mer utbredte korrupsjonen" og regjeringens mange brutte løfter finnes ikke lenger bare blant de fattige.

Kirken står "klart på de fattiges side" i denne konflikten, sa msgr. Valencia. Den har i lang tid fryktet at det ville komme til et slikt utbrudd, men dessverre har dens formaninger vært for døve ører, sa han.

KI/KAP (KathPress/Katolsk Informasjonstjeneste)
17. oktober 2003

av Webmaster publisert 17.10.2003, sist endret 17.10.2003 - 18:37