Katolikker vil boikotte BBC etter biskopenes kritikk

 Les også:

London (KI/CWNews.com) - Noen britiske katolikker har gått ut med oppfordringer om ikke bare å slå av TV-apparatet, men også slutte å betale lisenspengene, etter at de katolske biskoper i England og Wales i forrige uke rettet skarp kritikk mot noen BBC-programmer med anti-katolsk tilsnitt i det siste.

BBC er nå under angrep fra erkebiskop Vincent Nichols av Birmingham på grunn av en serie tegneserier de planlegger å sende, Popetown, og for dokumentarprogrammer som gir Den katolske kirke skyld i spredningen av aids og for å dysse ned presters sexovergrep.

En ny pressgruppe har sett dagens lys, "Catholics Unplug Your Television" (CUT), og den oppfordrer katolikker til å slå av fjernsynsapparatene og slutte å betale lisenspengene. Gruppens grunnlegger, Steffano Mazzeo, uttalte til ukeavisen "Catholic Times" at hver gang katolisismen nevnes på BBC, følges det av "en nedsettende bemerkning". "Tilslutt ble det mer enn nok", sa han. "Jeg trakk ut kontakten av fjernsynet og skrev til dem at jeg ikke lenger ville betale lisensavgiften".

TV-lisensen er på mer enn £120, og går uavkortet til BBC. Fjernsynseiere som ikke betaler, risikerer bot og - på papiret i alle fall - fengsel.

Mazzeo nevnte flere programmer for "Catholic Times" som han mente hadde angrepet katolisismen. "De ville aldri ha behandlet islam på den måten". Han hevdet videre at det kan dreie seg om over tusen som har tilkjennegitt at de ikke lenger vil betale BBC-lisensen.

I mellomtiden har flere tusen katolikker undertegnet et opprop mot "Popetown", som de mener trivialiserer "Den katolske kirke, Paven og Vatikanet". En talsmann for BBC sa til "Catholic Times" at "det vil bli et lett program, og det er ikke meningen å krenke noen med det."

KI (Catholic World News 21. oktober 2002)
21. oktober 2003

av Webmaster publisert 21.10.2003, sist endret 21.10.2003 - 21:23