Krusifiks-strid nå også i spansk politikk

 Les også:

Madrid (KI/KAP) - Krusifikser i de offentlige skolene er nå blitt en het sak også i Spania. Det sosialistiske arbeiderpartiet PSOE har ifølge spansk presse oppfordret landets konservative regjering om å fjerne "alle religiøse symboler, som for eksempel krusifikser" fra de offentlige skoler.

PSOE er Spanias største opposisjonsparti. Ifølge presseoppslag den 28. oktober akter det med det første å fremme et lovforslag om saken i parlamentet.

"De offentlige skolene må være nøytrale og ikke-konfesjonelle steder der alle trosretninger og oppfatninger respekteres", sa den sosialistiske parlamentspolitikeren Amparo Valcarce, som er sitt partis talskvinne for utdannelsessaker. Kors i klasserommene innskrenket etter hennes mening "toleransen" overfor annerledes troende og ateistiske skoleelever.

Det spanske sosialistpartiets fremstøt kommer rett etter at en lignende strid er brutt ut i Italia, og etter at Frankrike har begynt høringer med sikte på å forby religiøse symboler i skolene der, blant annet de skautene som mange muslimske kvinner ønsker å bruke.

KI/KAP (KathPress/Katolsk Informasjonstjeneste)
28. oktober 2003

av Webmaster publisert 28.10.2003, sist endret 28.10.2003 - 15:58