Katolikkene frykter nye islamske lover og tiltagende islamisering

 Les også:

Kuala Lumpur (KI/KAP) - Malaysias katolikker frykter at landet blir stadig mer islamisert. Når den islamske kanoniske rett Sharia trer i kraft i slutten av oktober i forbundsstaten Terengganu, skal dette i utgangspunktet kun gjelde for muslimene. Men en talsmann for Den katolske kirke har overfor det asiatiske katolske nyhetsbyrået UCANews likevel gitt uttrykk for stor frykt for at også ikke-muslimer vil bli tiltalt og dømt etter sharia-prosesser.

Også den malaysiske statsminister Mahathir Mohamad ("Mr. M.") har fordømt innføringen av islamske lover i Terengganu. Det er det regjerende partiet i delstaten, det radikalt islamistiske partiet PAS, som har fått igjennom lovene. Men til den malaysiske dagsavisenb "The Star" sier Mahathir at disse lovene, med sine "skrekkelige avstraffelser", ikke samsvarer med den ekte og egentlige sharia. Han bebudet at de nye lovene ville bli grundig prøvet med tanke på om de er forenlige med landets forfatning. Dersom de ikke er det, vil regjeringen gripe inn, sa han.

Den nye kriminallovgivningen i delstaten skal egentlig bare ramme muslimer. Blant de delikter som kan straffeforfølges, er nytelse av alkohol, sex utenfor ekteskapet, krenkelser av religionen, tyveri og mord. Blant straffemidlene finner man pisking, amputasjoner og stening.

Malaysia er offisielt en sekulær stat. Selv om i høyden 55 prosent av befolkningen er muslimer, er likevel islam statsreligion. Den tiltagende islamiseringen av landet, som begynte allerede etter uavhengigheten tidlig på 1960-tallet, ble lenge stagget av den økonomisk viktige kinesiske befolkningsgruppen.

KI (Kathpress 28. oktober 2003, UCANews)
28. oktober 2003

av Webmaster publisert 28.10.2003, sist endret 28.10.2003 - 19:26