Kardinal Meisner beskyldes for å fornærme homofile

Kardinal Joachim Meisner, erkebiskop av Köln

London (KI/Tablet) - En tale av kardinal Joachim Meisner, erkebiskopen av Köln, har utløst en storm av kritikk fra homofile. Kardinalen hadde talt til tysktalende katolikker i Budapest, og tok da opp trusler mot europeiske verdier. I den forbindelse nevnte han narkotikamisbruk, terrorisme og vitenskapstilbedelse som «på en måte naturlig utsondrer giftige stoffer som sakte infiserer og forgifter det kristne Vestens levende vev». Men ifølge en organisasjon for homofile i Köln (Kølnerkongressen for lesbiske og homofile) fordømte han også indirekte homofili for å stå i motstrid med «den naturlige skaperorden» og sammenlignet homoseksuelle med terrorister.

Avisen "Kölner Stadt-Anzeiger» rapporterte den 31. oktober at «Kølnerkongressen» hadde innledet rettslige skritt mot kardinalen for bakvaskelse.

Også den tyske organisasjonen «Kirche von Unten» hilste rettsklagen velkommen. Kardinalens ord var «rennesteinsspråk», sa de, og videre at han forspilte sitt embede på skandaløst vis. «Folk som Meisner forgifter klimaet i et Europa viet til toleranse.»

En talsmann for erkebispedømmet Köln kommenterte til pressen at ut fra teksten til kardinalens tale hadde en anklage mot kardinalen overhodet ingen sjanse for å nå frem i rettssystement. Men han tilføyde at kardinalen hadde avveket fra fra det skrevne manuskriptet, og talt indirekte om homoseksualitet som i strid med Guds vilje. Men dette er velkjent katolsk lære, og «man kan ikke forvente at det katolsk biskop skal se på homoseksualitet som noe som er likestilt med heteroseksualitet», sa han.

Senere bekreftet kardinalen at han kun hadde talt i samme ordelag som han hadde gjort tidligere i offentligheten, og at han alltid understreket at «den homofile person alltid må møtes med respekt og aktelse».

KI (Tablet 7. november 2003)
11. november 2003

av Webmaster publisert 11.11.2003, sist endret 11.11.2003 - 15:54