Biskop: Aids kan ødelegge det sørafrikanske samfunnet

Biskop Kevin Dowling CSsR av Rustenburg

Johannesburg - KI (KAP/CNS) - Den katolske biskopen av Rustenburg i Sør-Afrika, Kevin Dowling CSsR, vil gjøre verden oppmerksom på skjebnen til de rundt 700.000 barna i Sør-Afrika som er blitt foreldreløse på grunn av aids. Denne sykdommen som forårsakes av hiv-viruset, kan ødelegge hele det sørafrikanske samfunnet hvis man ikke energisk angriper problemet, sa biskopen den 12. november ved en helsekongress med temaet omsorg for foreldreløse og sårbare barn.

Denne «dramatiske situasjonen» skyldes ifølge biskopen også verdensøkonomiske strukturer. Den høye utenlandsgjelden, urettferdige handelsbegrensninger og enorme landbrukssubsidier i andre land «hindrer de afrikanske landene å utfolde hele sitt potensial innen menneskelige og naturlige ressurser». Biskop Dowling appellerte til stat og næringsliv om å utstyre aidssyke med medikamenter som er mulige å betale.

Kongressen ble holdt i Bronkhortspruit øst for Pretoria og ble arrangert av den sørafrikanske bispekonferansens aidskontor og den britiske organisasjonen HopeHIV. Bispekonferansen har gitt ut en uttalelse om biskopens bemerkninger. Biskop Dowling skapte store overskrifter over hele verden sommeren 2001, da han oppfordret sine sørafrikanske katolske bispebrødre til å tillate bruk av kondomer i kampen mot aids.

Kathpress og Catholic News Service 16. november 2003 KI - Katolsk Informasjonstjeneste, Oslo (o: pe)
16. november 2003

av Webmaster publisert 16.11.2003, sist endret 16.11.2003 - 18:01