Kirken støtter avvæpning av militsen

 Les også:

Monrovia - KI (Fides) - Den katolske kirke i Liberia støtter avvæpningen av de lokale militsene, og av den grunn har den bedt om å få bli representert i den nasjonale kommisjonen for avvæpning, demobilisering og rehabilitering. «Kirken har allerede gjennomført en bevisstgjøringskampanje om dette problemet», sier søstre fra instituttet Misjonssøstre av Consolata (Suore Missionarie della Consolata - ISMC/MC) i Harbel, 50 km sør for hovedstaden Monrovia. Denne kongregasjonen ble grunnlagt i 1910 av den salige Josef Allamano.

Sognepresten i Harbel har i prekener appellert til unge menn om å legge ned våpnene og understreket behovet for å legge volden bak seg og vende blikket fremover. FNs fredsbevarende styrker har kunngjort at de vil begynne å ta imot våpen den 7. desember.

Kirkerådet i Liberia har kommet med en uttalelse hvor de fremhever behovet for å bedre sikkerheten fordi «freden er fortsatt skjør». De oppfordrer også overgangsregjeringen under ledelse av Gyude Bryant til å garantere respekt for loven, menneskerettighetene, åpenhet og godt styre.

Fides 14. november 2003 KI - Katolsk Informasjonstjeneste, Oslo (o: pe)
14. november 2003

av Webmaster publisert 18.11.2003, sist endret 18.11.2003 - 21:17