Opprørsleder oppfordrer til drap på alle geistlige

 Les også:

Kampala - KI (KAP/Misna) - Grunnleggeren av den kristenfundamentalistiske ugandiske opprørsbevegelsen «Lord's Resistance Army» (LRA), Joseph Kony, har oppfordret alle sine tilhengere til å drepe alle geistlige nord i Uganda. «Drep alle geistlige i Nord-Uganda, enten de er katolske, anglikanske eller muslimske», krevde Kony over sin radiosender den 19. november, melder det katolske misjonsnyhetsbyrået Misna.

Kony henviste til et brev fra den amerikanske presidenten George W. Bush til en fredsorganisasjon for religiøse ledere, «Acholi Religious Leaders Peace Initiative» (ARLPI). Organisasjonen ledes av den katolske erkebiskop John Baptist Odama av Gulu og har i årevis arbeidet for en fredelig løsning på krisen i det nordlige Uganda. Da Bush besøkte Uganda i juli, offentliggjorde de religiøse lederne et åpent brev i Ugandas viktigste aviser der de tok sikte på å få presidentens oppmerksomhet rettet mot konflikten og mot den dramatiske humanitære situasjonen i nord.

Joseph Kony har operert i Nord-Uganda mot sentralregjeringen i Kampala i tyve år, og allerede i juni i år kom LRA-lederen med en lignende ordre til sine styrker. Han anklaget ARLPI for å ha oppfordret til internasjonal intervensjon i det nordlige Uganda, noe som overhodet ikke var nevnt i deres åpne brev.

Les også om de salige Daudi Okelo og Jildo Irwa (d. 1918), som tilhørte Acholi-stammen.

Kathpress 21. november og Misna 19. november 2003 KI - Katolsk Informasjonstjeneste, Oslo (o: pe)
21. november 2003

av Webmaster publisert 22.11.2003, sist endret 22.11.2003 - 23:29