Biskopene kritiserer Bush' planlagte innvandringslov

Mexico By - KI (KAP) - De katolske biskopene i Mexico har på det skarpeste kritisert USAs president George W. Bush' fremlagte planer for en ny innvandringslov. Dette er «et urealistisk og urettferdig forsøk» på å regulere innvandringsproblemet, sier biskop Guillermo Ortiz Mondragón, talsmann for den meksikanske bispekonferansen. Ethvert land har rett til å forsvare sine grenser, men dette må «ikke skje på bekostning av den menneskelige verdighet».

Det bor mellom tre og fem millioner meksikanere illegalt i USA, delvis har de bodd der opptil 30 år. I midten av januar la Bush frem en plan om at illegale innvandrere skulle få et visum som var begrenset til tre år, men som kan forlenges under bestemte vilkår.

Ifølge kritikerne ville et slikt tiltak ikke føre til at millioner av mennesker kom frem fra sin undergrunnstilværelse for så senere å bli skjøvet ut. De meksikanske biskopene mener at Bush i virkeligheten ikke bryr seg om en forbedring av situasjonen for de illegale innvandrerne. I stedet forsøker han å vinne stemmer fra spanskspråklige amerikanske borgere.

Kathpress 30. januar 2004 KI - Katolsk Informasjonstjeneste, Oslo (o: pe)
30. januar 2004

av Webmaster publisert 04.02.2004, sist endret 04.02.2004 - 15:38