Kardinal refser prest for å støtte Berlusconi

Roma - KI (Universe) - Erkebiskopen av Genova i Italia, kardinal Tarcisio Bertone, har gitt den velkjente presten Gianni Baget Bozzo en reprimande for å ha opptrådt på fjernsyn sammen med den italienske statsministeren Silvio Berlusconi. P. Baget Bozzo deltok på statsministerens «megashow» for å feire tiårsjubileet for grunnleggelsen av Berlusconis parti, Forza Italia («Heia Italia»).

P. Baget Bozzo, som regnes som teologisk konservativ, er velkjent i Italia for sine politiske kommentarer i aviser og på fjernsyn. Han ble en gang suspendert fra å feire messe etter å ha blitt innvalgt som medlem av Europaparlamentet. Men hans siste fjernsynsopptreden, hvor han omfavnet Berlusconi og tilskrev hans maktovertakelse «Den Hellige Ånds inngripen», ble for mye for kardinal Bertone.

Etter å ha møtt presten hadde en bister kardinal lite å si, bortsett fra: «Nå er det tid for en pause med refleksjon for alle». Kynikere har antydet at fotball er innblandet. Kardinalen ble nylig kritisert for å ha kommet med en kommentar hvor han favoriserte fotballaget Juventus, mens Berlusconi eier den bitre rivalen AC Milan.

The Universe (Manchester) 9. februar 2004 KI - Katolsk Informasjonstjeneste, Oslo (o: pe)
9. februar 2004

av Webmaster publisert 17.02.2004, sist endret 17.02.2004 - 23:08