Etterforskning av mordet på trappistene i Algerie i 1996 innledet

Paris - KI (KAP/Zenit) - Syv år etter mordet på syv trappistmunker i Algerie har de franske justismyndighetene innledet en etterforskning. Dette opplyser advokat Patrick Baudouin, som representerer trappistordenen samt slektningene til et av ofrene, ifølge meldinger i franske medier. Trappistene er de reformerte cistercienserne (Ordo Cisterciensis Strictioris Observantiae - OCSO), ordenen som biskop Gran, Robert munk og nonnene på Tautra tilhører.

Ordenen har levert inn anmeldelse mot ukjent gjerningsmann. Dette kom som en reaksjon på meldingen om at en tidligere medarbeider i den algeirske sikkerhetstjenesten, som sitter fengslet i Thailand, i et avisinnlegg i desember hevdet at det var den algeirske regjeringen som sto bak bortføringen av munkene.

Offisielt var bortføringen av de syv trappistene fra klosteret Notre Dame d'Atlas i Tibhirine i 1996 tilskrevet «Den væpnede islamske gruppe» (GIA). Bare to av munkene i klosteret slapp unna bortføringen. De bortførte trappistene ble funnet halshogd rundt to måneder etter bortføringen. Alle ofrene var franske statsborgere.

Opprinnelig var planen å sende nye munker til Notre Dame d'Atlas, men dette mislyktes. For to år siden stengte ordenen klosteret for godt.

Kathpress 11. februar og Zenit 12. februar 2004 KI - Katolsk Informasjonstjeneste, Oslo (o: pe)
12. februar 2004

av Webmaster publisert 14.05.2010, sist endret 14.05.2010 - 10:45