Fader Santoro er en martyr, sier kardinal Camillo Ruini

 Se også:

Kardinal Camillo Ruini, pavens generalvikar i Roma, ønsker at det åpnes saligkårings- og kanoniseringsprosess for den italienske misjonærpresten som ble myrdet i Tyrkia forrige søndag, f. Andrea Santoro. F. Santoro ble myrdet av en tenåring, mens ha ba i sin sognekirke. Gjerningsmannen har overfor tyrkisk politi fortalt at udåden ble gjort etter harme rundt publiseringen av karikaturtegningene av Muhammed.

Kardinalen annonserte sin intensjon under en preken i Requiemmessen for f. Santoro, som ble holdt i Laterankirken i går, og de troende responderte med appalus. De applauderte også da kardinalen nevnte prestens mor:

"Don Andrea sin mor tilgir av hele sitt hjerte ham som bevæpnet seg for å drepe hennes sønn, og hun har stor medfølelse for ham - for han er også et barn av den ene Gud, som er kjærlighet."

De kanoniske regler foreskriver at det ikke kan åpnes saligkåringsprosess før fem år etter at en kandidat er død, med mindre paven gir en spesiell dispensasjon - som Johannes Paul II gjorde i forbindelse med Mor Teresas død i 1997.

ZEN - Zenit (11. februar 2006)

KI-Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo) (11. februar 2006)

av Webmaster publisert 11.02.2006, sist endret 11.02.2006 - 14:59