Paven møtte Troskongregasjonen

Troen må stå i sentrum for Kirkens liv, ellers blir det bare steril aktivisme, og å tjene troen er å tjene gleden, forklarte Benedikt XVI for troskongregasjonen, som fikk treffe sin tidligere sjef for første gang siden Joseph Ratzinger den 19. april ble valgt til pave.

-Dersom man lar troens sannhet bli midtpunktet i det kristne liv, får menneskenes liv nytt liv av en vedvarende kjærlighet uten grenser.

-Å bli kristen er ingen etisk beslutning eller en storslagen idé, men et resultat av at man har møtt en person som gir livet en ny horisont og retning.

-Jesus Kristus er sannhetens fylde og drar til seg menneskenes hjerte, utvider det og fyller det med glede, påpekte Benedikt XVI.

-Det er bare sannheten som makter å fylle sinnet og å glede det. Denne gleden utvider menneskenes sjel, løfter den opp fra den trange egoismen og gir den kraft til å elske. Å oppleve denne glede er rørende. Den lokker menneskene til å fritt tilbe og til å la hjertet bøye seg for den sannhet det har møtt.

-Å tjene troen er derfor også å tjene gleden, sa paven til troskongregasjonen. Det er denne glede som Kristus vil spre i verden, gleden i å tro på Ham, gleden over den sannhet Han formidler og over den befrielse Han gir.

Kongregasjonen besøkte paven etter sitt fire dager lange plenarmøte, som denne gang handlet om kirkesyn, bioetikk og hva evangelisering er i dag. Dette var første gang kongregasjonen fikk treffe sin tidligere prefekt Ratzinger som pave. Ratzinger ledet troskongregasjonen i 24 år.

-Minnet om ditt nærvær er alltid med oss, og er fylt av takknemlighet, sa hans etterfølger som prefekt for troskongregasjonen, erkebiskop William Joseph Levada.

Radio Vaticana / KI-Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo) (13. februar 2006)

av Webmaster publisert 13.02.2006, sist endret 13.02.2006 - 13:23