Påskeleir for konfirmanter og konfirmerte

Skal du konfirmere deg i år - eller har du konfirmert deg for mindre enn 3 år siden?

Da kan du dra på påskeleir! Norges Unge Katolikker (NUK) arrangerer hvert år Konfirmantpåskeleir og Påske 16+ (for deg som er konfirmert).

Påmelding kan gjøres på NUKs hjemmesider: Konfirmantpåskeleir og Påske 16+ (for deg som er konfirmert).

NUK beskriver leirene slik i sin invitasjon:


KONFIRMANTPÅSKELEIR

Velkommen på påskeleir!

Vi gleder oss over å kunne invitere deg til å delta på Påskeleir i år! Påskeleiren er et tilbud til deg som skal konfirmere deg nå i år. På påskeleiren skal vi feire Påske sammen på vår spesielle måte. Ingredienser for dette vil være dans, musikk, drama, idrett, samtaler, debatt og de forslag du selv måtte komme med.

Påskeleirens hovedfokus er påskefeiringen - vi vil gå i dybden i påskemysteriet, og være med på "reisen" fra døden til livet. Leiren begynner Palmesøndag, varer hele den stille uke, og avsluttes 1. Påskedag (9.-16. april 2006).

Kanskje du har vært med og feiret Påske i menigheten din? Du har sikkert lært om Jesu siste nattverd - skjærtorsdag, Jesu korsfestelse og død - langfredag, og Jesu oppstandelse - Påskemorgen. Det fine med påskeleiren er at det er din leir og din Påskefeiring. Samtidig som vi feirer den samme som hele Kirken i påsken, er dette likevel en annerledes feiring, vår feiring. Til leiren kan du komme med alle tanker og spørsmål du måtte ha om troen, om Jesus og om Påsken. I fellesskap skal vi bli bedre kjent med troen og troens opphavsmann Jesus Kristus og Hans Kirke.

Dette vil bli en Påske du sent vil glemme, så ikke nøl med å melde deg på - det er begrenset antall plasser, men vi prøver så godt vi kan å få med alle!

Konfirmantpåskeleir vil være på Østlandet, med Martin Blom og Jardar Maatje som leirsjefer og p. Paul Y Pham Huu (ungdomspresten) og p. Reidar Voith som leirprester.


PÅSKELEIR 16+

Velkommen til påskeleir 16+ på Mariaholm!

Dette er en påskeleir for deg som er konfirmert. I fjor arrangerte Norges Unge Katolikker (NUK) denne leiren i Arendal. I år tar vi opp suksessen og arrangerer leiren på Mariaholm!

Det er påskens liturgi og feiringen av Kristi oppstandelse som står i sentrum også på denne Påskeleiren. Kanskje var du med på konfirmantpåskeleir i fjor og har helt spesielle minner derfra? Kanskje du ikke var med på konfirmantleir, men nå har lyst til å prøve en påske på leir? Uansett, så er dette leiren for deg. Det å feire Påsken i fellesskap med andre unge katolikker fra hele landet, er en helt unik opplevelse!

Så ikke nøl, men meld deg på i dag!

I Påsken blir vi minnet på noe av det mest grunnleggende ved vår Kristne katolske tro: på palmesøndag - Jesu inntog i Jerusalem og folkets hyllest av Jesus som konge; på skjærtorsdag - den siste måltid og innstiftelsen av Eukaristien og prestens helt spesielle rolle i Eukaristien; på langfredag - Jesu korsfestelse og død; og endelig, Påskemorgen - Jesu oppstandelse! Alt dette viser oss også vår vei, fra døden til livet. Vår vei til frelse, ved Jesu Kristi død og oppstandelse.

Vil du være med på en helt unik Påskefeiring sammen med andre unge katolikker som er konfirmert? Bli med! Du er velkommen på leiren med alle de tanker og spørsmål du måtte ha om troen, om Jesus og om Påsken. I fellesskap skal vi bli bedre kjent med troen og troens opphavsmann - Jesus Kristus - og Hans Kirke.

Årets leirsjef er Harald Huse. Sammen med flere andre ledere og p. Erik Ruud, vil de sammen med deg, sørge for en uforglemmelig Påskeleir på Mariaholm!

Pham Cong Thuan

Organisasjonskonsulent

Norges Unge Katolikker

Medling fra Norges Unge Katolikker / KI-Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo) (16. februar 2006)

av Webmaster publisert 16.02.2006, sist endret 16.02.2006 - 15:42