Bill Gates støtter Sant'Egidios AIDS-program

Sant'Egidio-fellesskapet har mottatt en personlig donasjon fra Bill Gates, grunnleggeren av Microsoft, til sitt AIDS-arbeid i Afrika. I en melding fra det katolske fellesskapet fortelles det at donasjonen er på 200.000 USD hvert år i tre år fremover.

Pengene er donert til bevegelsens DREAM-program (Drug Resource Enhancement against AIDS and Malnutrition program), som ble startet i 2002. DREAM-prosjektet drives i Mozambique, Malawi, Tanzania og Kenya og skal etterhvert også utvides til andre afrikanske land.

"Første gang jeg hørte om Sant'Egidio-kommunitetens humanitære arbeid, var under mine forretningsreiser," sa Gates til pressen i går. "Etter å ha satt meg mer inn i bevegelsens DREAM-prosjekt, ønsket jeg å gi en personlig donasjon til støtte og oppmuntring for dette viktige arbeidet," fortsatte han.

DREAM-prosjektet har nådd ut til ca. 20.000 HIV-positive i Afrika. Det har vist seg å være et av de mest effektive programmene for å forebygge og behandle HIV/AIDS i det sørlige Afrika.

97% av barna til de HIV-positive mødrene i programmet fødes sunne og friske. Og mer enn 90% av de voksne deltagerene fungerer godt og kan starte i arbeid igjen etter å ha begynt med DREAM-prosjektets antiretrovirale terapi.

Kommuniteten Sant'Egidio er sprunget ut av det sosiale arbeid som begynte i 1968 ved den lille kirken Sant'Egidio i Trastevere, Roma. Den er etterhvert blitt verdensberømt for sitt fredsarbeid og for sine mange bemerkelsesverdige suksesser som fredsmeglere i mange land. Fellesskapet har i dag ca. 60.000 medlemmer i 70 land.

Zenit / Kathpresss / KI-Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo) (17. februar 2006)

av Webmaster publisert 17.02.2006, sist endret 17.02.2006 - 15:24