Fader "Fem" Gohetia, tidligere prest for filippinere i Norge, leder katolsk hjelpearbeid etter jordraset på Filippinene

"Den største tragedien noensinne i dette området er bare blitt forverret siden det ikke stopper å regne og redningsarbeidet derfor forsinkes", sier fader Eufemio Gohetia, leder av Social Action Centre i bispedømmet Maasin.

Så mange som 2000 mennesker kan ha mistet livet i jordskredet i landsbyen Guinsaugon.

"Dette er mulig fordi regionen var i full aktivitet da jordskredet rammet; skolene var åpne, også butikker. Nå er alt dekket av leire, og vi mangler livstegn fra 375 familier som bodde i området", forteller fader Fem.

"Det har regnet i ukevis", fortsetter han. "Området har alltid stått i risikosonen for en katastrofe som dette. Det forrige jordskredet her fant sted for to år siden, men det kan ikke sammenlignes med dette. Folk er nå i en panikktilstand her, og det er vanskelig å få roet dem: de trenger mat og medisiner." Et annet prekært behov er å få skaffet sikre boliger så snart som mulig.

"Ved hjelp av helikopter og militære kjøretøy forsøker vi å evakuere så mange som mulig," forteller f. Fem. "Men foreløpig har vi ikke mer konkret informasjon å komme med. Vi må bare vente til det slutter å regne."

Fader Fem forlot Oslo katolske bispedømme og Norge 14. februar 2003, etter å ha virket i den filippinske nasjonalsjelesorg siden mai 1999 og også som kapellan (deltid) i St. Olav domkirke siden høsten 2000.

Du kan støtte hjelpearbeidet i Leyte ved å betale ditt bidrag til Caritas Norge, kontonummer 8200.01.93433, eller støtte online. Merk innbetalingen "jordskred på Filippinene".

AsiaNews / KI-Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo) (22. februar 2006)

av Webmaster publisert 22.02.2006, sist endret 22.02.2006 - 17:42