Unnlatelsessynd ikke å stemme

Erkebiskop Fernando Saenz Lacalle av San Salvador hevdet denne uken overfor katolikkene i El Salvador at det er unnlatelsessynd ikke å stemme ved valget i landet i mars. Han begrunnet dette med at troen forutsetter at de troende samarbeider til landets beste. Erkebiskopen oppfordret salvadorianerne til å skaffe seg kunnskap om kandidatenes politiske plattformer både ved lokalvalgene og kongressvalget, som holdes 12. mars. Han fremholdt at borgerne gjennom sin stemmegivning gir uttrykk for støtte eller misnøye med kandidater og regjeringens politikk.

"Hvis en velger ikke finner et parti eller en kandidat som samsvarer med hans religiøse og moralske prinsipper, skal han etter sin overbevisning stemme for det minste onde," sa erkebiskopen - som også sterkt oppfordret regjeringens valgkommisjon til å sikre at valgene går riktig for seg.

Han understreket at Kirken ikke støtter noe spesielt parti, at det er en alvorlig synd å engasjere seg i kjøp eller salg av stemmer og at stemmegivvning skal holdes hemmelig.

Catholic News Agency (27. februar 2006)

av Webmaster publisert 27.02.2006, sist endret 27.02.2006 - 11:13