Biskop kaller lov om kunstig befruktning "uhyrlig"

Biskop Jose Manuel Lorca Planes av Teruel, Spania, har sluttet seg til kritikerne som fordømmer en ny lov om kunstig befruktning. Loven ble vedtatt av det spanske parlamentet, og biskopen kaller den "en uhyrlighet" som angriper menneskelivets verdighet gjennom å tillate å myrde uskyldige.

I et hyrdebrev skriver biskop Lorca at "det menneskelige foster fortjener den respekt som tilkommer et menneske. Fosteret er ingen 'ting' eller bare en klump levende celler, men første stadium i et menneskeliv." Han sier den nye loven ikke er et tegn på samfunnsmessig fremskritt, og at "de som ønsker å selge oss ideen om at alle problemer løses ved å skape liv i laboratoriene, er irrasjonelle og ukloke."

Også biskop Jesus Sanz Montes av Huesca fordømmer loven og sier at "kristne er ikke imot vitenskaplige fremskritt, men det er hyklersk å vedta lover som beskytter lungene mot andres røyking og samtidig vedta andre lover som tar livet av menneskelige fostre." Biskop Montes mener videre det er skremmende å tenke på hvilke finansielle muligheter denne loven åpner for bederifter som engasjerer seg i aktiviteter knyttert til kunstig befruktning.

Den nye loven, som ble vedtatt forrige torsdag, tillater en kvinne å sette inn opp til tre fostere i livmoren for å øke muligheten for et vellykket svangerskap. Den tillater også par å avgjøre om de vil beholde tiloversblevne fostere, donere dem til forskning eller til andre par, eller destruere dem.

Catholic News Agency (27. februar 2006)

av Webmaster publisert 27.02.2006, sist endret 27.02.2006 - 12:43