Paven fordømmer vold mot kirker og moskeer

Pave Benedikt XVI fordømmer på det sterkeste angrepene mot kirker og moskeer i Irak og Nigeria den siste tiden. I sin hilsen til pilegrimene som var samlet på Petersplassen til Angelusbønnen søndag, nevnte Paven ødeleggelsen av den gyldne kuppelen på moskeen i Samarra og voldsbølgen mange steder i Irak som følge av gjengjeldelsesaksjonene mellom sunni- og shiamuslimer. Paven karaktersierte slike aksjoner som "å så sorg, nære hat og på det groveste hindre det allerede vanskelige arbeidet med å bringe landet på fote igjen." Paven fordømte også ødeleggelsen av kirker og moskeer i Nigeria der kristne og muslimer har brakt sammen i blodige sammenstøt de siste dagene.

"Jeg fordømmer sterkt all vold på steder der det foregår tilbedelse og gudstjeneste. Jeg overgir alle de døde og de som sørger over dem til Herren," sa Paven.

Mot dem som oppmuntrer til hat mellom religionene og som misbruker Guds navn for å drepe medmennesker, brukte Paven harde ord:

"Frukten av troen på Gud er ikke ødeleggende motsetninger, men en ånd av brorskap og samarbeid til felles beste. Gud, Skaper og Far for alt, vil desto strengere kreve dem til regnskap som lare brødres blod flyte i Hans navn."

Asia News (28. februar 2006)

av Webmaster publisert 28.02.2006, sist endret 28.02.2006 - 10:52