Paven inviteres på offisielt besøk til Storbritannia

Den katolske bispekonferanse i England, Wales og Skottland har offisielt invitert Benedikt XVI til å besøke Storbritannia.

En pressemelding fra erkebiskopen av Westminsters kontor i dag, lyder:

"Det er for tidlig å si noe om hva et slik besøk ville innebære, eller om det kan la seg gjennomføre, gitt pavens forpliktelser og de mange invitasjoner han allerede har mottatt fra hele verden".

"Men presidenten i Den katolske bispekonferanse i England og Wales, kardinal Cormac Murphy-O'Connor, ønsker at paven skal være klar over hvor beæret det britiske folk ville bli dersom han ser seg villig til å akseptere," heter det i meldingen fra erkebiskopens kontor.

Også presidenten i den skotske bispekonferanse uttrykker i dag et håp om at "ethvert slikt besøk også bør inkludere et besøk til Skottland."

Kardinal Keith O'Brien sa i sin pressemelding: "Dersom paven ser seg i stand til å akseptere invitasjonen fra biskopene av England og Wales, vil bispekonferansen i Skotland utvide invitasjonen og be paven om å tilbringe noen dager i Skottland, der han vil bli ønsket varmt velkommen."

ZEN - Zenit (7. mars 2006)

av Webmaster publisert 07.03.2006, sist endret 07.03.2006 - 11:40