Biskop advarer mot å vedta lov om homofiles rett til adopsjon

Den skotske katolske biskopen, Joseph Devine av Motherwell i Skottland, har inntrengende advart en av Skottlands mest fremtredende politikere mot å stille seg bak et forslag til en lov som vil gi homoseksuelle de samme adopsjonsrettigheter som gifte heteroseksuelle par. Ifølge uttalelser i brev av 24. februar har den katolske biskopen overfor Skottlands første president i parlamentet, Jack McConnell, gjort det klart at en slik lov vil være enda et voldelig anslag mot familien som institusjon.

Biskopen skriver videre i brevet at Den katolske kirke har sett seg nødsaget til å heve sin røst, for på den måten å vise sin engstelse overfor "de kreftene som via sin politiske korrekthet søker å bryte ned den politiske, sosiale og moralske orden."

"Og nå prøver disse kreftene å rive ned den politiske og sosiale orden fra innsiden av systemet, som vil være et voldelig anslag mot barna", skriver biskopen i brevet til den skotske første presidenten for parlamentet. Biskopen fraråder presidenten å gå inn for en slik lov.

Catholic News Service / Kathpress / KI-Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo) (9. mars 2006)

av Webmaster publisert 09.03.2006, sist endret 09.03.2006 - 12:17