Mirakel på Johannes Paul IIs førbønn avdekket?

 Se også:

Vatikanet kan ha avdekket det mirakelet som kreves for at pave Johannes Paul II kan saligkåres. Det handler i så tilfelle om en ung italiensk nonne som uforklarlig har blitt frisk fra samme Parkinson-lidelse som paven selv led av. Dette melder det katolske nyhetsbyrået Catholic Star.

Msgr. Slawomir Oder, som er ansvarlig for å underbygge Johannes Paul IIs saligkåringsprosess, har fortalt at den italienske nonnens tilfriskning har passert gjennom den første legekontrollen. Nonnen, hvis navn han ikke ville nevne, skal ha tilfrisknet da hun ba til Johannes Paul II etter hans død for knapt et år siden.

- Jeg ble rørt. Tenk at det var samme sykdom som rammet paven, uttrykker Msgr. Oder

I følge Msgr. Oder innebærer dette at Kirkens utredere nå kan begynne på en mer offisiell og detaljert undersøkelse av det angivelige mirakelet.

Ett mirakel holder kun til en saligforklaring. Det trengs ytterligere ett for en helgenforklaring. Men Msgr. Oder forteller at han har fått mange brev fra mennesker som hevder at de har blitt mirakuløst helbredet eller hjulpet etter at de ba om Johannes Paul IIs forbønn.

Vatican Star / Katolskt Magasin (9. mars 2006)

av Webmaster publisert 09.03.2006, sist endret 09.03.2006 - 12:18