Paven innledet en ny serie refleksjoner for onsdagsaudiensene

 Se også:

For 40.000 fremmøtte på Petersplassen under gårsdagens sedvanlige onsdagsaudiens, innledet paven en ny serie refeksjoner om forholdet mellom Kristus og Kirken - etter de fem år med meditasjoner som han og Johannes Paul II har hatt over tidebønnenes salmer.

Audiensen var i går flyttet ut på Petersplassen, siden audienshallen ikke rommer mer enn 9000 mennesker.

Benedikt XVI innledet sine nye audiensrefleksjoner med å minne om at Johannes Paul II i begynnelsen av det nye årtusen oppfordret alle kristne til å "betrakte Kristi ansikt" (Novo millennio ineunte, 16).

-Jeg vil fortsette den samme linjen og vise at hans ansikts lys avspegles i Kirkens ansikt, sa paven.

-Allerede da Jesus fra Nasaret innledet sin forkynnelse, ville han samle Guds folk. Visst var hans forkynnelse alltid en oppfordring til personlig omvendelse, men hans egentlige hensikt var å skape Guds folk, som han hadde kommet for å samle og redde.

-De tolv apostlene er det tydeligste tegnet på at Jesus vil at Kirken skal finnes og på hva han vil at hennes oppdrag skal være. De er garantien på at det ikke er noen motsetning mellom Kristus og Kirken. For noen år siden fantes et slagord som sa: "Ja til Jesus, nei til Kirken". Dette slagordet er helt uforenelig med hva Jesus selv ønsket. Mellom Guds inkarnerte sønn og hans Kirke finnes det nemlig en dyp, uoppløselig og hemmelighetsfull kontinuitet, som gjør at Kristus i dag er nærværende midt iblandt sitt folk, sa paven.

Radio Vaticana / KI-Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo) (16. mars 2006)

av Webmaster publisert 16.03.2006, sist endret 16.03.2006 - 18:26