Johannes Paul II ville utsette nødvendig medisinsk behandling

I en ny bok forteller pave Johannes Paul IIs lege at paven ofte utsatte nødvendige behandlinger. Doktor Renato Buzzonetti forteller at Johannes Paul, selv da han ble rammet av pustevansker en måned før sin død, spurte om den nødvendige strupeoperasjonen (trakeotomi) kunne vente til sommeren, da han hadde bedre tid.

- Pasienten ga sitt samtykke, men først spurte han med rørende enkelhet om det ikke gikk an å vente til sommerferien, skriver legen.

Johannes Paul II fikk pustevansker i januar 2005 og lå på sykehus 1.-10. februar og 24. februar til 13. mars. Han døde 2. april 2005 i sitt soverom, etter at han hadde bedt om å ikke bli sendt tilbake til sykehuset, forteller Buzzonetti.

Boken heter "La meg gå" og henviser til den forrige pavens siste ord, som han mumlet på sitt morsmål polsk: "La meg gå hjem til Faderen."

Boken kom ut den 15. mars og inneholder tekster om Johannes Paul IIs siste tid av dr. Buzzonetti, men også av pavens sekretær Stanislaw Dziwisz og erkebiskop Angelo Comastri.

Renato Buzzonetti var Johannes Paul IIs lege i nesten 27 år. Han forteller at Johannes Paul II ofte ville utsette nødvendig behandling for å ikke måtte endre sine planer. Da paven falt og brakk lårhalsen i 1994, var dr. Buzzonetti nødt til å ta røntgen av paven midt på natten oppe i paveleiligheten, for å overbevise ham om at han ikke kunne dra til Sicilia neste dag.

Radio Vaticana (20. mars 2006)

av Webmaster publisert 20.03.2006, sist endret 20.03.2006 - 19:33