Riksdagsmedlem protesterer mot at abortmotstandere inviteres til Riksdagen

Riksdagsmedlem Birgitta Ohlsson fra Folkpartiet vil ikke at minoritetssynspunkter på abort skal få anledning til å komme til orde i Riksdagen (Den svenske nasjonalforsamlingen). Ifølge avisen Dagens Nyheter motsetter hun seg at de tverrpolitiske riksdagsnettverket «Forum for familie og menneskeverd» har invitert den katolske diakonen og psykologen Björn Håkonsson, som er en kjent abortmotstander i Vår Frelsers Forsamling i Malmö. Leder for «Forum for familie og menneskeverd» er kd-politikeren Tuve Skånberg.

- Abortmotstandere i Riksdagen lufter ut morgenluften, motstanden vokser også i mange EU-land. Det er foruroligende at svenske kristendemokrater reiser spørsmålet om og om igjen. Det er et klart flertall i den svenske befolkningen som er tilhengere av lovlig, fri abort, sier Birgitta Ohlsson, som åpenbart mener at minoritetssynspunkter på etiske spørsmål ikke skal få komme til orde i Riksdagen.

Samme dag beklaget lederen for det kristendemokratiske partiet Göran Hägglund og den forrige partilederen Alf Svensson seg i et debattinnlegg nettopp i Dagens Nyheter over at ytringsfriheten i dagens Sverige begrenses i den politiske korrekthetens navn.

Vatikanradioen (21. mars 2006)

av Webmaster publisert 21.03.2006, sist endret 21.03.2006 - 12:15