Biskop ønsker Vatikan-dokument om sigøynere velkommen

 Se også:

Vatikan-dokumentet om sigøynere blir hilst velkommen fra biskoppelig hold i Tsjekkia. Nylig publiserte Vatikanet en pastoral veiledning om sigøynere som skal være til hjelp for kirkefellesskapene i den krevende prosess det vil være å inkludere Europas største og kanskje den mest hjemløse av alle minoriteter, ifølge den en tsjekkiske biskopen, Ladislav Hucko.

I et nylig avgitt intervju med Det engelske katolske tidsskriftet «The Tablet», beskriver biskop Hucko, som er ansvarlig for den pastorale veiledningen av sigøynerminoriteten (ca. 200.000 mennesker) i den tsjekkiske republikken, veiledningen som presis og velegnet for formålet.

Veiledningen rettet oppmerksomheten mot den vedvarende likegyldighet eller motstand mot denne lidende gruppen. Der blir det understreket at det er viktig å gjenreise respekten for deres unike identitet og å utvise takknemlighet for det mangfold den representerer.

Den tsjekkiske biskopen, Hucko, anbefaler i formanende vendinger å gjøre Vatikan-veiledningen til en realitet. Han viser til det faktum at man i Den tjsekkiske republikken ikke en gang når så mange som et hundretalls sigøynere. Majoritetet av sigøynerne deltar ikke i messefeiringen fordi de føler seg ekskludert. Ifølge biskopen er Vatikan-veiledningen derfor vel så mye et supplement til det ansvar Kirken selv må ta for å fortsette med å inkludere - ikke avvise - sigøynerminoriteten i kirkefellesskapene.

The Tablet (21. mars 2006)

av Webmaster publisert 21.03.2006, sist endret 21.03.2006 - 12:22