Konvertitt i Afghanistan blir ikke henrettet, forsikrer italiensk minister

Mannen som i Afghanistan er dømt til døden fordi han er blitt kristen, blir antagelig ikke henrettet, sa Italias utenriksminister Gianfranco Fini den 21. mars til italiensk TV, etter å ha samtalt med Afganistans ambassadør.

-Det har blitt fortalt meg, og jeg har ingen grunn til å tvile på det, at dødsstraffen ikke kommer til å bli gjennomført, sa Fini etter at Italias UD tok kontakt med Afghanistans ambassadør tirsdag.

En afghansk dommer sa på søndag at Abdur Rahman var fengselt for å ha konvertert fra islam til kristendommen og at han ville bli henrettet dersom han ikke konverterte tilbake til islam.

Dødsdommen mot Abdur Rahman har vekket protester i mange land. Lederen for Den katolske kirke i Tyskland, kardinal Karl Lehmann, sa at kristne må få samme religionsfrihet i muslimske land som muslimer får i vest.

Derved satte kardinal Lehmann fingeren på det ømme punktet "gjensidighet". Etter muslimske krav om at vestlige land skulle gripe inn mot de omstridte karikaturene av profeten Muhammed, har Vatikanet og andre kristne ledere sagt at respekt for andres religion og religionsfrihet må være "gjensidig".

Protestene er et problem for Afghanistans president Karzai, som trenger de mange tusen utenlandske soldater for å forsvare seg mot Al Qaeda og resten av talibanene. Men en del allierte sier at deres soldater ikke skal måtte behøve å risikere livet for et regime som ikke garanterer religionsfrihet.

99 prosent av Afghanistans over 25 millioner innbyggere er muslimer.

Radio Vaticana (23. mars 2006)

av Webmaster publisert 23.03.2006, sist endret 23.03.2006 - 13:48