Kirken i Tyskland får drahjelp av Ratzinger

 Se også:

Den katolske kirke i Tyskland har fått drahjelp av at Kirken for snart ett år siden fikk en tysk pave. Det rapporterte nyhetsbyrået AFP den 25. mars. Mange føler både sympati og nysgjerrighet for paven, noe som ble tydelig allerede under fjorårets Verdensungdomsdag i Köln, som samlet en million unge troende. Man håper på like mange pilegrimer når paven besøker sine hjemtrakter i Bayern i september.

Den katolske kirke i Tyskland har 26 millioner medlemmer, men andelen praktiserende er forholdsvis lav. Benedikt XVI synes imidlertid å gi Kirken en ny kraft.

59% av katolikkene i Tyskland anser at Den katolske kirke har vunnet på at Joseph Joseph Ratzinger ble pave. Mer bemerkelsesverdig er det kanskje at dette synspunktet også deles av 54% av dem som ikke er medlem av noe kirkesamfunn og 52% av protestantene. Det viser en undersøkelse foretatt Forsa-instituttet for avisen Neue Bildpost, i følge AFP.

De tyske biskopenes formann, kardinal Karl Lehmann, sier til Der Speigel at antall mennesker som forlater Den katolske kirke i fjor ble redusert med en tredel og at "tre ganger så mange trådte inn. Mange av dem kom tilbake."

Vatikanradioen (27. mars 2006)

av Webmaster publisert 27.03.2006, sist endret 27.03.2006 - 12:28