Paven ber for forfulgte kristne

 Se også:

Noen dager etter å ha appellert for en dødsdømt, kristen afghanerens liv, ønsket paven den 26. mars å oppmuntre de kristne i land der religionsfriheten er begrenset. I forbindelse med søndagens middagsbønn Angelus, som han ledet fra sitt vindu mot Petersplassen, minnet Benedikt XVI om kardinalskreeringen den 24. mars og sa at kardinaldraktens røde farge minner om at vi skal være rede til å ofre livet for den kristne tro.

-Det nylig avholdte konsistoriet var en sterk opplevelse av Kirken, for det lot oss smake på den åndelige rikdommen i kollegialiteten, å være sammen som brødre med ulik bakgrunn, som alle forenes av den samme kjærlighet til Kristus og hans Kirke, sa paven.

-Man kan si at vi fikk gjenoppleve det første kristne fellesskapet, som samlet seg rundt Jomfru Maria, Jesu mor, og Peter, for å ta imot Åndens gave og for å engasjere seg for å spre evangeliet ut til hele verden, fortsatte Benedikt XVI.

-Det som kjennetegner kardinaler er troskapen mot dette oppdrag, til og med offer av eget liv, og det uttrykkes både av deres ed og av den røde fargen, blodets farge, sa han.

-Forsynet ville at konsistioriet ble feiret den 24. mars, en dag da vi feirer minnet om de misjonærer som ble drept på evangeliseringens fronter og i menneskets tjeneste i ulike deler av verden. På den måten ble konsistoriet en anledning til å kjenne nærhet til alle de kristne som lider av forfølgelse for troens skyld. Hver dag får vi høre deres vitnesbyrd og om offeret til de som ble drept. Det bygger oss opp og stimulerer oss til å engasjere oss enda mer oppriktig og sjenerøst for evangeliet. Min tanke går spesielt til de kristne fellesskap i de land der religionsfriheten mangler eller begrenses på mange måter, selv om den respekteres på papiret. Til dem sender jeg en varm oppmuntring til å holde ut i Kristi tålmodighet og kjærlighet(...) På hele Kirkens vegne uttrykker jeg min solidaritet med de som tjener evangeliet under slike vanskelige forhold, sa paven, og tilføyde:

-Jeg lover å be for dem hver dag.

Vatikanradioen (27. mars 2006)

av Webmaster publisert 27.03.2006, sist endret 27.03.2006 - 19:18