Evangeliet gjør dypt inntrykk på ungdommen

 Se også:

Mongolia åpner for mer demokrati og dermed dørene ut mot verden, sier den apostoliske prefekt av Ulaanbataar, biskop Venceslao Padilla.

- Det betyr at evangeliseringen og Kirken kan få det lettere i landet. De første katolske misjonærene, to fra Filippinene og én fra Belgia, kom til Mongolia i 1992. Til da hadde ingen hørt tale om Jesus. Prefekt Padilla, som selv kommer fra Filippinene, er er biskop for hele Mongolia.

Han kan opplyse at det er blitt stiftet tre menigheter siden den gang for de 300 døpte mongolske katolikkene. På grunn av demokratiseringen i landet, er det et gledelig håp for Den katolske kirke. I år regner kirken med mellom 80 og 100 nye dåp.

Myndighetene har gitt tillatelse for at kirken kan gi katolsk utdannelse. I tillegg har myndighetene rådspurt seg med kirken om hjelp i både allmennutdannelse og sosialt arbeid. Når det gjelder evangeliseringen, må man gå frem med stor tålmodighet.

Levestandarden er ennå meget lav i Mongolia, og nesten alle har familiemedlemmer som arbeider i utlandet. Det er for tiden 56 misjonærer i landet, fra en rekke nasjoner. Biskopen har bedt om støtte fra "Aid to the Church in Need".

Agenzia Fides (29. mars 2006)

av Webmaster publisert 29.03.2006, sist endret 29.03.2006 - 13:08