Flamme fra Johannes Paul IIs grav bringes til Polen

 Se også:

I anledning av ettårsdagen for pave Johannes Paul IIs død den 2. april, bringer polske atleter en fakkel, tent fra lyset som brenner ved pave Johannes Paul IIs grav, til hans hjemland.

Atletene, inkludert militære og funksjonshemmede, deltok i gårsdagens generalaudiens med pave Benedikt XVI og 40.000 mennesker på Petersplassen.

"Loleks fakkel", som refererer til et av den avdøde pavens kallenavn, brukt av hans familie og venner, ble tent tirsdag fra lyset som brenner ved siden av Johannes Paul IIs grav i krypten i Peterskirken.

Atletene vil bringe fakkelen til byer som står som symboler på den polske pavens liv, slik som Assisi, Loreto, Czestochowa og hans fødeby Wadowice.

Fakkelen ankommer Krakow 2. april. Der blir den mottatt av kardinal Stanislaw Dziwisz, pavens sekretær gjennom mange år, og av tusener av pilegrimer samlet i katedralen for å be en vigiliebønn som vil kuliminere kl. 21.37, tidspunktet for Johannes Paul IIs død.

Delegasjonen med fakkelbærere vil gå ca. 505 km - 225 km i Italia og 280 km i Polen. Resten av reisen foretas med fly eller buss.

"Loleks fakkel" er et initiativ av Msgr. Slawomir Oder, postulator for Johannes Paul IIs saligkåringsprosess.

Zenit (30. mars 2006)

av Webmaster publisert 30.03.2006, sist endret 30.03.2006 - 12:15