Regjeringen plager dissidenter som ber rosenkransen

Siden 2003 har cubanske politiske agenter plaget en gruppe katolikker som hver måned møtes i kirkesognet Palma Soriano for å be rosenkransen for politiske fanger. Det offisielle Cuba har stemplet aktiviteten som «kontrarevolusjonær».

Ideen om å be rosenkransen kommer fra Roilan Montero, som selv har vært politisk fange. Gruppen samles den 18. hver måned for å be for dissidenter, som ble arrestert i løpet av «Den svarte våren» i 2003, da 75 mennesker ble arrestert og sendt i fengsel.

I begynnelsen møttes gruppen hjemme hos en av fangenes familie, men de ble nødt til å stoppe møtene der på grunn av press fra myndighetene. De bestemte seg da for å spørre Fader Oscar Mario Romero Becerra om de kunne samles i kirkesognet Palma Soriano. Myndighetene fortsatte å forfølge gruppen, og i august 2004 beordret de Fader Becerra til å forlate Cuba og returnere til sitt fedreland, Mexico.

Til tross for press, fortsatte gruppen å møtes 18. mars for å be rosenkransen, og da med tillatelse fra den nye pastoren, Fader Francisco Sanabria Encizo.

Agentene for myndighetene satte da opp et kjempemessig høyttaleranlegg for å prøve å få gruppen til å avholde seg fra å be sine bønner og tvang barn og ungdom til å spotte gruppen med en gang de var ferdig med å be. Fader Sanabria ble av regjeringen beskyldt for å organisere en kontrarevolusjonær aktivitet i sognet, men han lot seg ikke skremme og sa bare at rosenkransbønnen ikke hadde noen politisk betydning i seg av noe slag.

www.catholicnewsagency.com (4. april 2006)

av Webmaster publisert 04.04.2006, sist endret 04.04.2006 - 11:12