Johannes Paul II var "en troens klippe", sa Benedikt XVI

 Se også:

I en messe som ble feiret på Petersplassen mandag, for å markere ettårsdagen for Johannes Paul IIs død, kalte Benedikt XVI pave Johannes Paul II "en troens klippe".

Benedikt XVI talte til en stor menneskemengde på Petersplassen og delte med dem minnene om sine 23 år som nær medarbeider med den polske paven. Tilstede var også kardinal Stanislaw Dziwisz av Krakow, som var Johannes Pauls IIs mangeårige sekretær.

- Alle som fikk være i nærheten av ham kunne nesten med sin hånd berøre den rene og sterke troen som ikke bare gjorde inntrykk på hans krets av medarbeidere, men som ikke unnlot å spre hans velgjørende innflytelse gjennom hele Kirken i løpet av hans lange pontifikat, med et stigning som nådde høydepunktet i de siste månedene og dagene av hans liv, mintes pave Benedikt XVI.

Benedikt XVI kalte Johannes Paul IIs tro "en overbevist, sterk, autentisk tro, fri for frykt og kompromisser, som rørte ved mange menneskers hjerter, også takket være de mange apostoliske pilegrimsreiser han foretok til alle deler av verden, og spesielt takket være hans siste 'reise', hans lidelse og død." Den polske paven døde 2. april 2005.

Messen, som ble feiret en vakker vårkveld, sluttet med spontan applaus fra titusener av pilegrimer, mange av dem polske.

- Den avdøde pontiffen, som Gud utstyrte med så mange menneskelige og åndelige gaver, og som gjennomgikk apostoliske prøvelser med utmattethet og sykdom, framsto mer og mer som en "klippe" i troen, fastslo Benedikt XVI.

Den tyske paven avsluttet med å innby pilegrimene til å se fremover:

- Vi hører i ånden ekkoet av hans gjentatte oppfordringer til å uten frykt gå videre på veien, som er troskap mot evangeliet, for å være Kristi vitner og budbringere i det tredje årtusen.

Zenit (5. april 2006)

av Webmaster publisert 05.04.2006, sist endret 05.04.2006 - 11:19