Katolsk prest arrestert og utvist fra Riyadh

En katolsk, indisk prest er tvunget til å forlate Saudi Arabia. Han ble oppdaget av det religiøse politi da han organiserte et bønnemøte i forbindelse med forberedelse til påskehøytiden. Arrestasjonen skjedde den 5. april, og han ble holdt i varetekt i fire dager. Den 8. april ble han utvist fra landet.

I Saudi Arabia er praktisering av all annen religion enn islam forbudt. Private kristne møter er også forbudt.

Presten, fr. George Joshua, tilhører Malankara-riten i Kerala (India). Hans besøk til katolske indere i Saudi Arabia var planlagt med tillatelse fra hans biskop.

Den 5. april hadde fr. George nettopp feiret messen i et privat hjem, da syv menn fra religionspolitiet (muttawa) brøt seg inn i huset sammen med to ordinære politimenn. Politiet arresterte presten og en annen person.

Saudi Arabias religiøse politi er velkjent for sin hardhet - de skal ofte torturere arresterte troende av andre religioner.

Nyhetsbyrået AsiaNews angir at det er ca. 400.000 indiske katolikker i Saudi Arabia som nektes pastoral omsorg. Det skal være ca. en million katolske utlendinger i landet. Ingen av dem kan delta i messen mens de er i Saudi Arabia. Katekeske for de ca. 100.000 barna er strengt forbudt.

Rundt høytidene, som påske og jul, planlegger mange katolikker ferie i Emiratene, Bahrain eller Abu Dhabi, hvor de kan få delta i messen.

AsiaNews (11. april 2006)

av Webmaster publisert 11.04.2006, sist endret 11.04.2006 - 12:22