Kirken fordømmer Karachi-bombene

På vegne av Den katolske kirke i Karachi har msgr. Evaristo Pinto, erkebiskop av Karachi, fordømt gårsdagens bombeeksplosjon som drepte flere titalls mennesker i Nishtar Park.

Erkebiskopen snakket med nyhetsbyrået AsiaNews etter gårsdagens selvmordsangrep i byens sørlige del, som er Sunni-dominert, hvor muslimer hadde samlet seg for å feire profeten Muhammeds fødselsdag.

I følge myndighetene sprengte en eller to selvmordsbombere seg i luften ved scenen der en Sunni-muslimsk gruppe ledet en kveldsbønn for mer enn 50.000 mennesker. Uoffisielle kilder forteller om 57 drepte og enda flere sårede.

"Vår sympati går til de som har mistet sine kjære og som sørger," sa erkebiskop Pinto. "Må Herren trøste dem og være deres styrke og støtte."

"Vi ønsker å forsikre innbyggerne i Karachi at vi vil være sammen med dem i arbeidet for forsoning, harmoni og enhet," la prelaten til.

Blant de døde var flere lokalt kjente ledere av Jamaat-e-Ahle Sunnat, som har hundretusener av tilhørere. For å forhindre ytterligere vold har bystyret beordret stengte skoler og kontorer.

General Pervez Musharraf, Pakistans president, fortalte nasjonen "at de skyldige ikke skal komme ustraffet fra dette", men ha la også til at utenlandske forretningsvirksomheter og amerikanske fastfood-selskaper bør holdes stengt under etterforskningen.

Karachi har vært åsted for flere bombeeksplosjoner og andre angrep på amerikanere siden Pakistan ble en av USAs hovedallierte etter 11. september-angrepene.

AsiaNews (12. april 2006)

av Webmaster publisert 12.04.2006, sist endret 12.04.2006 - 16:08