Hyrdebrev mot dødsstraff tar utgangspunkt i Jesu død på langfredag

Jesu død på Langfredag gir oss en god anledning til å understreke katolsk lære om dødsstraff, skriver biskopene i delstaten Missouri i USA i et hyrdebrev. Biskopenes skriv mot henrettelser ble offentliggjort under Den Stille Uke.

Jesus Kristus "ble urettferdig dømt til døden og henrettet på et kors, den mest grufulle henrettelsesmåten på den tid," skriver biskopene.

Hyrdebrevet oppsummerer katolsk lære og løfter frem Den Katolske Kampanje for å stanse bruken av Dødsstraff ( Catholic Campaign to End the Use of the Death Penalty), som de amerikanske katolske biskoper startet i fjor. Biskopene minner om pave Johannes Paul IIs oppfording til folk om å være "ubetinget for vern om livet", og lover biskopenes fortsatte omsorg for dødsstraffens ofre og deres familier.

Hyrdebrevet er undertegnet av erkebiskop Raymond L. Burke og hjelpebiskop Robert J. Hermann (St. Louis) og biskopene Robert W. Finn (Kansas City-St. Joseph), John R. Gaydos (Jefferson City) og John J. Leibrecht (Springfield-Cape Girardeau), og dessuten av den pensjonerte biskop Raymond J. Boland (tidl. Kansas City-St. Joseph).

CNS - Catholic News Service (17. april 2006)

av Webmaster publisert 17.04.2006, sist endret 17.04.2006 - 13:14