Biskopen av Maasin beveget over pavens omsorg for hans bispedømme

 Se også:

På Filippinene har en lokal biskop latt seg dypt bevege av pave Benedikt XVIs beslutning om at kollekten under skjærtorsdagens messe i Lateran-basilikaen doneres til å gjenreise hus som ble rasert av jordraset i Maasin i februar. Biskop Precioso D. Cantillas av Maasin sa at han ble "rørt og beveget av det faktum at paven fortsatt bekymrer seg over situasjonen i mitt bispedømme."

Pave Benedikt annonserte før påske at kollekten som ble tatt inn under messen i Lateran-kirken skal gå til gjenoppbygging. Under fotvaskingen ble troende bli invitert til å gjøre en kjærlighetsgjerning og donere penger som vil gå til gjenoppbygging av hus som ble rasert av jordskredet.

"Situasjonen i bispedømmet har på en måte blitt litt bedre", sa prelaten. "Innsatsen til bispedømmets Social Acton Centre og andre aktører som hjelper til med rehabiliteringen går sin gang. Jeg tilbrakte palmesøndag sammen med ofrene fra jordskredet og besøkte barnehjemsbarn og observerte progresjonen i gjenoppbyggingen. Jeg er glad for å kunne opplyse om at det nå er reist 100 nye hus til familier som mistet alt i katastrofen."

I følge tall fra Bispekonferansen på Filippinene forårsaket tragedien den 17. februar at 972 mennesker mistet livet, og materielle skader for ca. 4 millioner dollar.

AsiaNews (18. april 2006)

av Webmaster publisert 18.04.2006, sist endret 18.04.2006 - 10:55