Jesu oppstandelse var en eksplosjon av lys og kjærlighet, sa paven i sitt påskebudskap

Andre påskedag gjorde pave Benedikt XVI de troende oppmerksomme på 500-årsjubileet for at pave Julius II la ned grunnstenen til den nye Peterskirken. I forbindelse med påsketidens middagsbønn Regina Coeli, som paven ledet fra balkongen på hans sommerresidens Castel Gandolfo, oppfordret han de troende til å være levende stener i den åndelige kirken gjennom kjærlighet og vitnesbyrd. Dagen etter påskefeiringen i Vatikanet sa Benedikt XVI at han ville "gjenta den vakreste kristne forkynnelsen som finnes: Kristus er oppstanden, Halleluja!"

Påskefeiringen i Vatikanet ble avsluttet påskedag ved at Benedikt XVI ga sin velsignelse til byen Roma og til hele verden, Urbi et orbi på latin, eter at han ønsket god påske på 62 språk. Hans budskap ved denne anledning kan leses på engelsk her.

Paven leste sitt første påskebudskap til verden fra den balkongen på Peterskirkens fasade der han viste seg første gang som pave etter valget den 19. april i fjor. I påskedagens budskap nevnte paven først situasjoen i Afrika og spesielt Darfur, "hvis befolkning lever i en dramatisk og nå uutholdelig hunanitær situasjon (...) mange ulike folk i Afrika lengter etter forsoning, rettferdighet og utvikling."

Han nevnte også situasjonen i Israel, Palestina, Irak, Latin-Amerika og krisen rundt kjernefysiske våpen i verden.

Høydepunktet i pave Benedikt XVIs påskefeiring var påskenatts vake i Peterskirken til minne om Jesu oppstandelse fra de døde. Paven sammenlignet i sin preken oppstandelsen med en eksplosjon av kjærlighet og sa at Jesu oppstandelse angår dagens kristne siden vi får del i den gjennom dåpen.

-[Jesu] eksistensielle fellesskap med Gud var et eksistensielt fellesskap med Guds kjærlighet, og denne kjærlighet er en makt som er sterkere enn døden. Oppstandelsen var som en eksplosjon av lys, en eksplosjon av kjærlighet som løste den uløselige knuten av død, sa paven.

Vatikanradioen (18. april 2006)

av Webmaster publisert 18.04.2006, sist endret 18.04.2006 - 12:34