Prelat beskriver hatbølger rettet mot kristendommen

Erkebiskop Hector Aguer av La Plata i Argentina henstiller katolikker om å unngå å la seg prege av verdsliggjøring og likegyldighet og heller reagere med å holde «en stolt og rakrygget» holdning mot de skammelige angrepene som rettes mot Jesus Kristus og Kirken rundt om i verden.

I sin palmesøndagspreken i erkebispedømmets katedral nevnte erkebiskopene eksempler på hvordan dette hatet kommer til uttrykk:

-Vi snakker ikke om ett sett av isolerte enkeltepisoder, men snarere om angrep satt i verk gjennom et konspiratorisk og organisert nettverk, konstaterte erkebiskopen.

Erkebiskopen nevnte flere eksempler på angrep rettet mot kristendommen, som for eksempel et Rolling Stone-magasin der en berømt «rapper» skulle forestille Kristus med tornekrone, en kort julefilm som viser Kristus og julenissen i nærkamp, obskøne beretninger om Jesus i franske aviser og en populær logo i tilknyning til en svensk jeansreklame som fremstiller en hodeskalle med et integrert kors. Mer enn 200 000 eksemplarer av denne jeansen er blitt solgt, og designeren har erklært at hans intensjon har vært å gå ut mot kristendommen. Erkebiskopen nevnte også den "famøse fabelen", Da Vinci-koden

Erkebiskopen sa også at den manglende reaksjonen blant kristne på disse angrepene mot Gud, er mer enn overraskende og «at dette er et trist utslag av hvordan troen er blitt svekket» i kulturer som en gang var stolte av å vedkjenne seg sin identitet med den kristne kirke.

Avslutningsvis i sin preken henstilte erkebiskopen de troende om frimodig å holde fanen høyt for å vitne om trossannhetene slik at katolisisteten kan bli respektert med sømmelighet, rettferdighet og lov.

CNA/CWNews.com (18. april 2006)

av Webmaster publisert 18.04.2006, sist endret 18.04.2006 - 13:05