Karibisk erkebiskop uskadet etter knivangrep

Erkebiskop Kelvin Felix

Erkebiskop Kelvin Felix av Castries i den lille karibiske øystaten St. Lucia er i god form etter at han ble angrepet med kniv utenfor katedralen Den Ubesmittede Unnfangelses basilika i hovedstatden Castries onsdag 12. april, opplyser en talsmann for erkebiskopen til Catholic News Service. Overfallsmannen presset en kniv mot halsen på den 73 år gamle erkebiskopen, men klarte bare å skjære gjennom det ytterste av to lag stoff i prestesnippen, sier talsmannen, msgr. Patrick Anthony.

Politiet har foreløpig ikke gitt offisielle opplysninger, men ifølge msgr. Anthony ble overfallsmannen arrestert 13. april og skulle fremstilles i retten i løpet av få dager. I telefonintervju med CNS sa msgr. Anthony at lokale medier meldte at angriperen vil bli tiltalt for mordforsøk.

- Vårt land er de siste årene blitt offer for økende kriminell aktivitet, sa msgr. Anthony. For drøyt fem år siden stormet to menn inn i katedralen i Castries under messen og veivet vilt rundt seg med macheter. De dynket tilstedeværende med bensin og satte fyr på dem, mens andre ble skåret med machetene. Det brutale angrepet resulterte i to døde og minst et dusin skadete. De to overfallsmennene ble senere dømt til døden og venter nå på at dommen skal fullbyrdes.

Catholic News Service/Catholic News Agency (19. april 2006)

av Webmaster publisert 19.04.2006, sist endret 19.04.2006 - 21:02