Jubileumsmesse for jesuittene i Peterskirken og verden rundt

 


 

 Se også:

Jesuittordenen, som er den katolske kirkes største mannlige ordenssamfunn, gjennomfører et jubileumsår til minne om tre av sine første medlemmer. Feiringene i 2006 markerer 450-årsdagen for deres ordensstifter, den hellige Ignatius av Loyola, og 500-års fødselsminnene for to av hans nærmeste medbrødre og følgesvenner, de hl. Frans Xavier og Peter Favre.

I Peterskirken i Vatikanet og i katedraler, kirker og kapeller over hele verden kommer jesuitter til å samles den 22. april for å minnes disse tre og for å reflektere over sin ordens fremtidige oppgaver og utfordringer. Datoen er en ordensintern minnedag kalt "Maria selskapets moder". Med "selskapet" er ment "Jesu selskap" ("Societas Jesu"), som er jesuittordenens egentlige navn. Det var på denne dato at de tre hellige og andre jesuitter avla sine evige løfter i Roma.

Kardinal Angelo Sodano, Vatikanets statssekretær, vil presidere ved messen i Peterskirken. Jesuittenes øverste leder, generalsuperioren p. Peter-Hans Kolvenbach, og pave Benedikt XVI, vil tale til forsamlingen etter messen.

Catholic News Service (20. april 2006)

av Webmaster publisert 20.04.2006, sist endret 18.12.2013 - 18:54