Den kaldeisk-katolske kirke i solidaritet med Italia

Den kaldeiske patriarken, Emmanuel III Delly, minner oss på at det daglig dør mange mennesker i Irak. Kondolansene som er oversendt til Italia er også en påminnelse om "ofrene fra enhver nasjonalitet" som rammes i kaoset i Irak hver dag, ikke minst irakerne selv. Patriarken understreket dette i samtale med AsiaNews i går, etter det siste angrepet i Nassiriya.

Under angrepet ble tre italienske soldater og en ung rumener drept. Eksplosjonen skjedde ved en passasje der konvoien til den internasjonale kontingenten var stasjonert. Det var den italienske enheten av de fire kjøretøyene som ble rammet.

Patriarken sier at han har stor medfølelse overfor italienerne. Dessverre rammes alle nasjoner av grusomhetene daglig. Han oppfordrer en hel verden til å be om at Gud må gi oss innsikten i å fremme fred og trygghet for menneskeheten.

Samtidig som patriarken meddelte sin solidaritet med italienerne kom det meldinger inn om nye angrep fra Bagdad. Væpnede menn åpnet ild mot en bil som kom kjørende. I bilen satt søsteren til den irakiske visepresidenten sammen med sin sjåfør. Begge ble drept i angrepet.

AsiaNews (28. april 2006)

av Webmaster publisert 28.04.2006, sist endret 28.04.2006 - 13:11